If I were really really ridiculously wealthy, I wouldn’t buy a mansion, just tiny apartments in every city I love.
Mara Wilson

joi, 22 iulie 2010

.


peste 3 ani.

Cezara se vopseste roscata ,isi pune lentile de contact verzi, intra la facultatea de litere si isi cumpara un canon de vis pe care l astepta de atata timp. Era fericita ca si indeplinise aceste vise . insa nu era de ajuns. In acea vara isi suna o prietena , Raluca, pe care o cunostea de cand s a nascut si cu care se intelegea foarte bine abia cand era la liceu. Ii propune sa faca o excursie de lunga durata ,printre care ultimul popas sa fie la mare. Ea accepta incantata, bineinteles.
Urmatoarea zi pornesc la drum cu masina Ralucai. Strabat in lung si in lat Romania insa Cezara nu vroia decat sa ajunga acolo,la acel ultim popas. Presimtea ca avea sa se intample ceva.Dupa 2 luni de peripetii ajung in sfarsit acolo unde ea isi dorea.
Se cazeaza la un hotel de 3 stele .Cezara era nerbdatoare si ii zicea Ralucai din minut in minut cu respiratia taiata "mergem? mergeeeem?". Si au mers. Prima oprire nu a fost exact la mare ci la un fel de restaurant. Cand intra pe usa se ciocnesc de 2 tipi. Raluca era atat de socata cand i a vazut incat nu a reusit sa zica decat 3 cuvinte " oh my goshhh!".Cezara era stapana pe situatie desi si ea era luata prin surprindere. Erau 2 tipi,Radu si Catalin, care le cunosteau de acum mult timp .Ironia era ca au recunoscut o doar pe Raluca,Cezara fiind mult prea schimbata . Se aseaza la o masa micuta ,rotunda colorata cu un verde dragut.
-Si nu ne o prezinti pe prietena ta? intreaba curios Radu.
Pe Cezara o bufneste rasul instantaneu.
Raluca foarte sec- Va cunoaste pe amandoi ..si voi o stiti.
Cei doi raman stupefiati parca ar fi aflat ca peste 10 secunde este sfarsitul lumii.
-Cum as fi putut sa uit asa o fata? curiozitatea lui Catalin crestea.
Cezarea stia ca el sta mai prost cu memoria decat un om bolnav de alzheimer. Se uita la el cu o ironie pe care ar fi simtit o oricine ,numai el nu.
-Cum ai putut sa ratezi sansa de a fi inca una pe lista care a trecut prin patul tau? nasol stiu. dar se mai intampla.
Raluca pufneste intr un ras zgomotos,Radu realizeaza ca o cunoaste ,iar Catalin se uita la ea cu o fata pierduta .
Cezara comanda un ceai verde ,care vine in mai putin de 5 minute. Umbla cu degetul usor pe marginea canii si recapitula ultimii 2 ani din viata sa .
Dupa alte 5 minute o voce inadusita intreaba - Tu..tu aveai parul castaniu,ochi caprui..tu esti. stiu.
-Da din nefericire.
-Te ai schimbat foarte mult, zice Catalin revenindu si din soc, parca cu o bucurie in ochi.
-People change. si nu te agita. nu ti trec patul nici de data asta.
Raluca ma ghionteste si rade din nou. La fel si Radu.
Ii suna telefonul si iese bucuroasa ca era scutita de conversatia plictisitoare care o avea cu domnul C. Radu,deloc subtil se duce dupa ea, asteapta sa termine de vorbit si dispar.
O ia in brate cu forta pe Cezara spunand ui ca o duce acolo unde vrea sa ajunga. Gandul asta o linistea pe Cezara. ca avea sa ajunga acolo.
Se intunecase deja, iar ei se aseaza pe nisipul inca fierbinte. Cezara privea in gol ,indiferenta de ce se intampla in jurul ei. Radu incepuse sa si ceara scuze ca a intrerupt legatura cu ea. pe care defapt nu o facu se din motive stiute numai de el si incepuse sa i spuna toate lucrurile care alta data o interesau. Acum ea privea si asculta ,fara nici o reactie parca era un spectator care se uita la un film ieftin si manaca popcorn expirat. De fiecare data incerca ceva mai mult cu ea, sa o atinga ,sa o simta asa cum nu ar fi crezut niciodata. dar tot ce reusea era sa si plimbe degetele prin parul ei ca de foc. Dupa un moment el tace, ea revine din nou la acel gol. se pierduse atat de tare. incerca sa si aduca aminte cand s a schimbat atat de mult . Radu observa schimbarea ei la fata si incepe sa se nelinisteasca. ea nu. astepta parca sa se intample ceva. o tragedie. pe care a simtit o de cand era mica. si acum ii venise randul. El ii trece din nou degetele prin par. Ea intoarce capul. isi fixase privirea in ochii lui atat de albastri si clari . ii spune "multumesc" . suna mai mult ca o strigare de ajutor. atunci se apropia de ea, o prinde de mijloc si apropie fata atat de usor insa atat de repede i se parea ei . isi apropie buzele de ale ei si atunci ..atunci totul se schimba. timpul si spatiul numai exista pentru ea .nici o notiune. nimic. doar el. si putea sa continuie la nesfarsit sa se sarute sub cerul instelat daca ea ar mai fi existat.

* tin sa precizez ca persoanele exista, am schimbat doar numele. aproape tot e fictiune. si nu vreau sa aud presupuneri. pentru ca orice ati spune va spun din start. presupuneti prost.

Niciun comentariu: